Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.06.2020.

Sastanak pomoćnika ministra Rankovića sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Ruske Federacije generalom Zinčenkom




Pomoćnik ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković sastao se danas sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Ruske Federacije u Beogradu general-majorom Aleksandrom Zinčenkom i poželeo mu uspeh na novoj dužnosti. 

Imenovanje general-majora Zinčenka, prvog generala na dužnosti izaslanika odbrane Ruske Federacije u Beogradu, jasan je pokazatelj izuzetno razvijenih odnosa dve prijateljske zemlje, kao i značaja koji Ruska Federacija pridaje saradnji u oblasti odbrane sa Republikom Srbijom. Istorijski koreni i tradicionalna bliskost dva naroda, kao i otvoren i iskren odnos predsednika i ministara odbrane dve države, predstavljaju osnovu za ostvarenje još boljih rezultata, posebno u oblasti odbrane.
 
Pomoćnik ministra Ranković naglasio je spremnost da se ključne planirane aktivnosti bilateralne vojne saradnje, čija je realizacija odložena zbog pandemije korona virusa, a posebno zajedničke vežbovne aktivnosti i učešće pripadnika Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji, realizuju do kraja godine.
 
Pripreme za učešće 75 pripadnika Garde Vojske Srbije na Vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi, povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom, upravo oslikavaju opredeljenost Srbije za nastavak i dalje unapređenje i intenziviranje saradnje u oblasti odbrane.
 
General Zinčenko je izrazio zahvalnost na srdačnom prijemu i potvrdio izuzetno dobru saradnju dve države i armije, istakavši uverenje da će u narednom periodu saradnja u oblasti odbrane biti još više unapređena.
 
photoFOTOGALERIJA