Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.05.2020

Sastanak ministra Vulina i ambasadora SR Nemačke Šiba
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Tomasom Šibom.

Teme sastanka bile su podrška Oružanih snaga SR Nemačke Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u mirovnim misijama i multinacionalnim operacijama pod okriljem Evropske unije i saradnja u oblasti odbrane.

Na početku sastanka ministar Vulin zahvalio je za podršku Oružanih snaga Nemačke u realizaciji povratka pripadnika Vojske Srbije nakon četvoromesečnog angažovanja u Vojnoj operaciji pomorskih snaga Evropske unije u Somaliji EUNAVFOR ATALANTA.

To je još jedna potvrda značaja partnerstva sa Oružanim snagama Nemačke, koja je najizraženija  u okviru zajedničkog učešća pripadnika dve vojske u misiji EUTM u Maliju.

Ambasador Šib pohvalio je mere koje je Republika Srbija sprovela u pripremama i suzbijanju širenja korona virusa.

Naglasio je da su nemački privrednici koji su investirali u Srbiju veoma zadovoljni reakcijom i programom Vlade Srbije u očuvanju radnih mesta i pomoći privrednim subjektima.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo razvijenim bilateralnim odnosima između Srbije i Nemačke, posebno u oblasti odbrane, i istakli posvećenost oružanih snaga dveju zemalja zajedničkim ciljevima u pružanju doprinosa očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.05.2020
mp4 (46,8 MB)
Sastanak