Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.04.2020

Jedinice ABHO srpske i ruske vojske nastavljaju angažovanje u borbi protiv koronavirusa
Jedinice ABHO Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije završili su dezinfekciju privremene bolnice u niškoj Hali “Čair” u kojoj su prethodnih 20 dana boravili pacijenti pozitivni na koronavirus s lakšom kliničkom slikom.

Posle izvršene dezinfekcije, Hala “Čair” biće konzervirana, odnosno zatvorena i stavljena u stanje mirovanja, ali će prema potrebi moći ponovo da se aktivira u roku od sat vremena.

Pripadnici Centra ABHO i 246. bataljona ABHO i danas su angažovani na različitim pravcima sa zadatkom preventivne dezinfekcije komunikacija i javnih površina, odnosno na dezinfekciji ulica i objekata u Paraćinu, Ćupriji, Kruševcu, Bačkoj Topoli, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zaječaru i Knjaževcu.

Takođe, jedinice ABHO obavljaju dezinfekciju medicinskog i nemedicinskog osoblja angažovanog u privremenim bolnicama na Beogradskom i Novosadskom sajmu, ali i dezinfekciju svih prilaznih puteva i površina oko tih bolnica.

Jedinice ABHO Vojske Srbije tokom angažovanja zadatke izvršavaju uz obavezno poštovanje svih mera zaštite, s ciljem sprečavanja širenja virusne infekcije Kovid-19.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
24.04.2020
mp4 (77,15 MB)
Dezinfekcija