Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.04.2020.

Hala Čair ispunjava sve uslove za smeštaj pacijenata



Po nalogu Zaštitnika građana Zorana Pašalića, načelnik Odeljenja za hitno postupanje u stručnoj službi Zaštitnika građana Vladimir Milošević kontrolisao je danas uslove u privremenoj bolnici u hali Čair u Nišu, kako bi utvrdio da li objekat ispunjava sve propisane uslove za smeštaj pacijenata s blažim simptomima zaraze koronavirusom.

- Danas smo obišli halu Čair u skladu s najavama Zaštitnika građana da ćemo tokom vanrednog stanja obilaziti mesta u kojima su građani Republike Srbije smešteni pod karantinom, zdravstvenim nadzorom ili radi lečenja. Posle obilaska, utvrđeno je da u medicinskoj službi i u prostorijama u kojima su smešteni pacijenti postoje svi neophodni uslovi za boravak i opremanje takvih bolnica u skladu sa zakonima i pravilnicima koji propisuju odgovarajuće uslove. Zadovoljni smo onim što smo videli i smatramo da su vojska i zdravstveni radnici obavili dobar posao, rekao je Milošević.

Kako je istakao, u objektu je obezbeđen prostor za prijem 256 pacijenata i u njemu se trenutno nalazi njih 230 s potvrđenim prisustvom koronavirusa. Milošević je dodao da se u toku dana očekuje popuna smeštajnih kapaciteta, a posle toga predviđene su nove lokacije za nove privremene bolnice i pacijente.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su na obezbeđenju hale Čair, dezinfekciji objekta i površina oko hale  i u pružanju sanitetske podrške.
 
videoVIDEOGALERIJA
09.04.2020
mp4 (101,74 MB)
Izjava Vladimira Miloševića