Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.04.2020

Angažovanje jedinica ABHO Vojske Srbije u borbi protiv Covid–19
Pripadnici jedinica Atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije i danas su angažovani na preduzimanju mera na sprečavanju širenja virusne infekcije Covid–19 širom Republike Srbije.
 
U toku dana izvršena je preventivna dezinfekcija ulica i javnih površina u Varvarinu.

Na Beogradskom i Novosadskom sajmu i hali „Čair” u Nišu jedinice ABHO svakodnevno vrše biološku dezinfekciju ljudi i pokretnih stvari radi suzbijanja i sprečavanja širenja infekcije Covid-19.
 
Takođe je jedna ekipa svakodnevno angažovana u Beogradu na dezinfekciji vozila, medicinskoj kontroli lekara iz NR Kine i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji učestvuju na sprečavanju širenja virusne infekcije Covid–19. 
 
Više mobilnih ekipa rade na različitim pravcima sa zadatkom preventivne dezinfekcije komunikacija i javnih površina. Za preventivne dezinfekcije angažovano je vozilo „Automobil cisterna za dekontaminaciju M-78“ uz upotrebu natrijum-hipohlorita kao sredstva za dezinfekciju.

Angažovana je i ekipa na dezinfekciji ulica i javnih površina u Ćupriji, na osnovu zahteva Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i komunikacije od Senjskih rudnika do Vojnog kompleksa „Pasuljanske livade“ i komunikacija u okviru Vojnog kompleksa „Pasuljanske livade“.
 
Jedinice ABHO realizuju zadatke uz maksimalno poštovanje svih opštih mera zaštite s ciljem sprečavanja širenja virusne infekcije Covid–19 i posebnih mera zaštite prilikom realizacije zadataka dezinfekcije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.04.2020
mp4 (66,83 MB)
Angažovanje jedinica ABHO u Varvarinu