Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.04.2020

Ministar Vulin: VMC Karaburma spreman da primi pacijente
Vojnomedicinski centar Karaburma je danas od 7.30 časova u potpunosti spreman da primi prve pacijente koji su srednje ili teško oboleli od korona virusa, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je jutros obišao vojnu bolnicu zajedno sa državnim sekretarom Bojanom Jocićem i načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom dr Uglješom Jovičićem.

- Ovde je do sada raspoređeno 15 respiratora,  10 iz Vojnomedicinske akademije, a pet je obezbedio predsednik Aleksandar Vučić. Vojska Srbije je dala sve od sebe i sve svoje kapacitete stavila u službu borbe protiv koronavirusa i svi naši građani mogu da znaju da imaju na koga da se oslone - izjavio je ministar Vulin.
 
Kako je istakao komandant vojne bolnice Karaburma anesteziolog potpukovnik dr Ivo Udovičić bolnica je posle napornih radova na njenom opremanju i uređenju u potpunosti spremna za prijem prvih pacijenata.
 
- Predviđeno je da se ovde leče najteži pacijenti. Kapacitet je 100 ležajeva, svaki je obezbeđen kiseonikom i imamo 15 respiratora. Prvi tim je aktiviran i biće dežuran narednih 12 sati - poručio je potpukovnik Udovičić i dodao da će lekarski timovi raditi smenski i da su sve ekipe „pripremljene, obučene i opreme ima dovoljno“.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.04.2020
mp4 (37,59 MB)
Izjava ministra Vulina
06.04.2020
mp4 (55,59 MB)
Izjava potpukovnika dr Ive Udovičića
06.04.2020
mp4 (80,19 MB)
Obilazak bolnice