Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.12.2019.

Delegacija Ambasade Kine obišla izložbu „Odbrana 78“




Delegacija Ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu obišla je danas izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda.

Delegaciju od 70 članova predvodio je zamenik ambasadora Tjen Jišu, a njihov domaćin bio je načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse pukovnik Duško Šljivančanin. 
Posle obilaska postavke posvećene obeležavanju 20 godina od odbrane otadžbine od NATO agresije, zamenik ambasadora Tjen Jišu napisao je u Knjizi utisaka – „Velika počast za hrabru srpsku vojsku i srpski narod“.

Izložba „Odbrana 78“ interaktivna je i originalnim eksponatima, zvucima, svetlom i instalacijom u službi postavke vrlo živo evocira sećanja onih koji su preživeli NATO agresiju.

Multimedijalna i interaktivna izložba „Odbrana 78“, autora Dušana Jovovića, na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije i posvećena je stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima, među kojima je bilo i mnoštvo dece.

Postavka izložbe podeljena je u osam celina, a izloženi eksponati, uključujući delove oborenog američkog „nevidljivog“ aviona F-117A i F-16, lične predmete i fotografije vojnika i policajaca koji su se borili za slobodu otadžbine, originalni su.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.12.2019
mp4 (88,39 MB)
Obilazak izložbe