Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.11.2019.

Ministar Vulin: Brinemo o pripadnicima vojske i njihovim porodicama




Vojska Srbije svakog dana brine i vodi računa o poboljšanju životnog standarda svakog svog pripadnika, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, uručio ključeve od 24 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
- Svako ko veže sudbinu za Vojsku Srbije može da računa da će se o njemu voditi računa, da će se rešavati svi njegovi problemi pa i stambeni. Koja državna institucija može da se pohvali da svakog meseca reši stambeno pitanje za bar 20 svojih pripadnika – upitao je ministar Vulin i dodao da je Vojska Srbije tu da pomogne, vodi računa i brine o svim svojim pripadnicama.
 
Ministar Vulin je ukazao da briga o pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podrazumeva i brigu o njihovim porodicama, jer ukoliko su one sigurne i zbrinute, pripadnici Vojske Srbije mogu da se posvete onome što je najvažnije – čuvanju i odbrani naše zemlje i naše slobode. On je, takođe, dodao da se neprekidno radi na ponovnom uspostavljanju sistema koji je planski i namerno rušen kako bi nestalo i vojske, ali i Srbije.
Među onima koji su danas rešili svoje stambeno pitanje je potpukovnik Darko Kovačević iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije. Kako kaže, u dvoiposobnom stanu u bloku 62 u Novom Beogradu, živeće sa ženom i dve ćerke.
 
- Ovo je zaista jedan jako uzbudljiv trenutak. Imaću priliku da Novu godinu dočekam sa svojom porodicom u novom stanu. Oženjen sam, imam suprugu i dve ćerke, jedna je student, jedna srednjoškolac. Raduju se i one, jednako kao i ja. U narednih par dana imaćemo priliku da uđemo u stan i osmišljavamo kako ćemo ga namestiti i da se napokon skrasimo u svom domu – rekao je potpukovnik Kovačević.

Potpukovnik Dejan Ivantić iz Specijalne brigade Vojske Srbije dobio je stan u Pančevu.
 
- Rešio sam svoje stambeno pitanje posle 26 godina u službi. Uzbuđen sam, impresioniran i hvala Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što brinu za svoje pripadnike. Za mene je ovo poseban dan – rekao je potpukovnik Ivantić.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
30.11.2019
mp4 (64,87 MB)
Izjava ministra Vulina
30.11.2019
mp4 (77,02 MB)
Izjava potpukovnika Kovačevića
30.11.2019
mp4 (26,89 MB)
Izjava potpukovnika Ivantića
30.11.2019
mp4 (95,36 MB)
Uručivanje ključeva