Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.11.2019.

Ministar Vulin: Zahvalni smo civilnom zdravstvu za pomoć Vojsci Srbije




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, posetili su danas Zdravstveni centar Vranje, u kojem su se sastali sa rukovodstvom i lekarima te ustanove.

Povod današnjeg susreta je dodela Plakete Ministarstva odbrane i Plakete Vojske Srbije najvažnijoj zdravstvenoj ustanovi u Vranju, u znak zahvalnosti za pomoć pruženu u zbrinjavanju povređenih pripadnika Vojske Srbije koji su 25. jula ove godine doživeli saobraćajnu nesreću prilikom prevrtanja autobusa privatnog autoprevoznika kod mesta Pržar u okolini tog grada.

- Kada nam je bilo teško i kada smo imali nesreću prilikom koje su povređeni pripadnici 21. bataljona veze, oni su bili tu uz nas. Ali, ne samo na taj dan i ne samo tom prilikom. Mi smo danas ovde da zahvalimo vrednim i požrtvovanim ljudima što su uvek bili tu za svoju zemlju i za svoju vojsku i što znamo da možemo, kad god je potrebno, da računamo na pomoć civilnog zdravstva. Vojska Srbije nije nikakav odnarođeni deo ove zemlje, već je deo svakodnevnog života svakog našeg građanina. Kao što smo mi tu za civilne vlasti i svakog građanina naše zemlje, tako je tu i naše civilno zdravstvo i mi se na ovaj način njima zahvaljujemo - istakao je ministar Vulin.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić naglasila je da joj je izuzetna čast što je od ministra Vulina primila Plaketu Ministarstva odbrane u ime centra koji vodi.

- Ta nesreća koja se dogodila ovog leta pokazala je koliko su zdravstveni radnici spremni da u svakoj situaciji profesionalno, odgovorno i humano odgovore na svaki problem koji se postavi pred njih. Pokazali smo još jednom dobru saradnju sa Vojskom Srbije i prijateljski odnos koji je veoma značajan i u mirnodopskim okolnostima, a sećamo se i tokom NATO agresije 1999. godine. Smatram da smo veoma značajni i da smo jedna karaula zajedničkog života građanstva na jugu Srbije - rekla je dr Antić.

Komandant 21. bataljona veze major Ljubiša Pajić zahvalio je svim pripadnicima Zdravstvenog centra Vranje koji su pružili pomoć povređenim pripadnicima Vojske Srbije i poručio da su svi pripadnici Vojske Srbije, koji su tog dana bili u autobusu, dobro i da izvršavaju svoje redovne zadatke.

U znak zahvalnosti za uspešnu saradnju načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je Plaketu Vojske Srbije Domu zdravlja Vranje koju je primila upravnica dr Jadranka Janović i Opštoj bolnici Vranje koju je u ime direktora primio načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja dr Ljubiša Stojiljković.

Zdravstveni centar Vranje obišli su i zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.11.2019
mp4 (66,9 MB)
Izjava ministra Vulina
28.11.2019
mp4 (89,21 MB)
Izjava doktorke Antić
28.11.2019
mp4 (38,89 MB)
Izjava majora Pajića
28.11.2019
mp4 (45,16 MB)
Poseta