Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.11.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



 
Čestitka povodom Dana građevinske službe

Svim pripadnicima građevinske službe upućujem srdačne  čestitke povodom 8.novembra – Dana službe.

Proslavljate Dan službe kada se u svetu obeležava Međunarodni dan urbanizma koji je Republika Srbija zvanično prihvatila kao Dan urbanizma. Poseban značaj vaša služba ima u organizaciji prostora unutar vojnih baza, kroz definisanje osnovnih elemenata infrastrukture odbrane. Vaša uloga u vojnom građevinarstvu vidi se u definisanju i usklađivanju uzajamnih potreba sistema odbrane.

U protekloj godini ste zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti pripadnika vaše službe uspešno izvršavali zadatke iz svoje funkcije i adekvatno održavali i vodili evidenciju nepokretne imovine u vlasništvu Republike Srbije, a koju koristi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

Uveren da ćete nastaviti da na visokom nivou realizujete postavljene zadatke iz logističke funkcije, čestitam vam praznik.
 
Čestitka povodom Dana finansijske službe

Pripadnicima finansijske službe upućujem srdačne čestitke povodom 8.novembra – Dana službe.

Proslavljajući dan kada je finansijska služba prvi put u organizaciji vojske pravno konstituisana kao posebna služba, već više od sedam decenija uspešnim realizovanjem brojnih zadataka u oblasti finansijskog obezbeđenja naše vojske, potvrđujete značaj vaše službe za održanje i dobro funkcionisanje sistema odbrane.

Uveren da ćete i ubuduće doprinositi kako razvoju vaše službe, tako i sistema odbrane u celini, čestitam vam praznik.