Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.10.2019.

Zapažen uspeh vojnih sportista na prvenstvu Srbije u dugom triatlonu




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarali su danas sa pripadnicima reprezentacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su postigli zapažen uspeh na nedavno održanom Državnom prvenstvu Srbije u triatlonu na dugoj distanci na Adi Ciganliji.

U veoma zahtevnoj i kompleksnoj disciplini učestvovali su pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre" zastavnik  Igor Vuković i zastavnik  Igor Sokolovski, koji su i članovi vojne reprezentacije u triatlonu. Vuković je kroz cilj prošao u vremenu 4:49:59, dok je Sokolovski stazu završio za 5:00:10, što je bilo dovoljno za 1. i 2. mesto u kategoriji „Vojska i policija“. U kategoriji štafeta, pripadnici Vojske osvojili su odlično 3, 10. i 11. mesto u konkurenciji 23 štafete.
 
Ministar Vulin i general Cvetković čestitali su na zapaženom uspehu vojnim sportistima, ističući da je značaj njihovih rezultata još veći imajući u vidu da su se takmičili rame uz rame sa profesionalnim sportistima.
 
Zastavnik Vuković, koji je ostvario najbolji rezultat u kategoriji „Vojska i policija“, istakao je da je triatlon veoma zahtevan sport koja obuhvata plivanje, biciklizam i trčanje.
 
- Ta tri sporta imaju svoje specifičnosti kada je reč o treniranju, a reč je, takođe, o dugim distancama za koje moramo da se spremimo. Na ovom prvenstvu ostvarili smo dobre rezultate i to je ujedno bila i provera pred odlazak na svetske vojne igre koje nas očekuju u Kini – istakao je zastavnik Vuković, dodajući da je veoma zadovoljan svojim rezultatom, kao i rezultatom svojih kolega.

Jedan od učesnika na prvenstvu u kategoriji štafeta je kapetan Slobodan Ivković, koji je član vojne reprezentacije u orijentiringu. On ističe da je to za njega bilo novo iskustvo u toj disciplini, ali je izrazio zadovoljstvo što je bio deo ekipe.
 
- Ovo je bila veoma dobra priprema i trening za odlazak na svetske vojne igre u Kini – naglašava kapetan Ivković ocenjujući da je vreme koje je postigao u rangu očekivanog.
 
Pripadnici bataljona „Kobre“ na današnjem susretu uručili su ministru Vulinu Statuu osvojenu na Državnom prvenstvu u dugom triatlonu, u znak zahvalnosti za podršku triatlon ekipi „Kobre“.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.10.2019
mp4 (103,66 MB)
Prijem vojnih sportista
04.10.2019
mp4 (127,46 MB)
Izjava zastavnik Igor Vuković
04.10.2019
mp4 (52,84 MB)
Izjava kapetana Slobodana Ivkovića