Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.10.2019.

Načelnik sanitetske službe Mađarske u poseti vojnom zdravstvu




Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić i načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik dr Miroslav Vukosavljević sastali su se danas sa delegacijom Oružanih snaga Republike Mađarske, koju je predvodio načelnik sanitetske službe brigadni general dr Ištvan Kopčo.
 
Na sastanku održanom u cilju sagledavanja mogućnosti unapređenja vojnomedicinske saradnje prisustvovao je i dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik dr Tihomir Ilić.

Tokom razgovora gostima su predstavljeni kapaciteti i delokrug rada vojnozdravstvenog sistema, a posebno interesovanje vladalo je za organizaciju službe lečenja u VMA, kao i neophodnu logističku podršku. Bilo je reči i o formiranju i usavršavanju medicinskog kadra na Medicinskom fakultetu VMA. Deo razgovora posvećen je temama od posebnog interesa, kao što su iskustva iz mirovnih misija, a zaključeno je da postoje značajni potencijali za unapređenje saradnje u oblasti vojne medicine.
 
Nakon sastanka, general Kopčo održao je predavanje na temu operativne logističke podrške u mirovnim operacijama. Delegacija Mađarske posetu je završila obilaskom organizacijskih jedinica VMA kako bi se bliže upoznali sa tehničkom opremljenošću i organizacijom rada Klinike za kardiologiju i urgentnu internu medicinu, Centra za hiperbaričnu medicinu i Instituta za radiologiju.
 
photoFOTOGALERIJA