Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.10.2019.

Premijera filma „Vojna akademija 5“




Svečana premijera filma "Vojna akademija 5", održana je večeras u Sava centru. Premijeri su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, sekretar Ministarstva odbrane Zoran Lazić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i brojni gosti iz kulturnog i javnog života. I ovaj nastavak popularne serije, kao i prethodni, realizovan je uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Promocija filma Vojna akademija 5
Večerašnju premijeru filma u Sava centru pratio je i specijalni program koji su za sve posetioce priredili pripadnici Vojske Srbije na platou Sava centra, pa su ljubitelji serijala Vojna akademija mogli da vide izložena borbena vozila i naše "specijalce", a zvezde petog nastavka “Vojne akademije” na crveni tepih stigli su vozilima Vojske Srbije.

Govoreći o tome šta gledaoce očekuje u najnovijem nastavku popularnog serijala, reditelj Dejan Zečević istakao je da se ekipa koja radi na tom projektu trudi da u svaki nastavak uloži još više kreativne energije.

- Zaista se trudimo da ne snimimo i predstavimo publici “isto to, samo malo drugačije”, tako da smo se ovog puta potrudili da donesemo nove zanimljive priče, da sudbine naših junaka ulaze u neke nove životne faze, da uvodimo nove junake i da sarađujemo sa Vojskom, kao i do sada, uvek na vrhunskom profesionalnom nivou i da svaki put sa novim filmom, novom sezonom, predstavimo nešto novo kada je reč o Vojsci i širokoj publici – naglasio je reditelj Zečević.

Ovoga puta, kako je istakao, bitan akcenat u seriji, ali i u filmu, bila je Specijalna brigada Vojske Srbije.

- Ona je vrlo uzbudljiva i za običnog gledaoca, tako da smo naišli na punu podršku Vojske na ovom serijalu, koristili smo helikoptersku jedinicu, batajnički aerodrom, kapacitete Vojne akademije i Specijalne brigade, na naše veliko zadovoljstvo – istakao je Zečević dodajući da se nada da će isto tako zadovoljstvo biti i kod publike i da će svi uživati.

Poznato lice, glumica Dragana Dabović, simpatije publike u prethodnim serijalima pobrala je tumačeći ulogu Ines Šašvari, a i ovoga puta deo je glumačke postave.

- Izuzetno sam zadovoljna i pre ovog serijala nisam imala pravu svest koliko su Ministarstvo odbrane i Vojska važni za jednu zemlju i taj neki osećaj sigurnosti koji nam pružaju – to je stub svake države – istakla je mlada glumica osvrnuvši se na dosadašnju saradnju.

Otkrivajući detalje koje gledaoce očekuju u “Vojnoj akademiji 5”, Dabović je istakla da smatra da je uzbudljiviji od prethodnih jer, kao da ima tri isprepletane ljubavne priče, a od prethodnih delova je bogatiji jer ima više zapleta.



Glumac Slaven Došlo u prethodnom nastavku postao je pojačanje mladoj glumačkoj ekipi serijala, a o saradnji sa Ministarstvom odbrane tokom snimanja Slaven je istakao da je sve išlo veoma glatko.

- Čini mi se da je to već dobro uigran tim, ovo je već peti nastavak i nema tu mnogo trzavica, isto kao i u Vojsci – istakao je glumac Slaven Došlo ističući da misli sve najbolje o dosadašnjoj saradnji.

Peti nastavak popularnog serijala predstaviće avanture poznatih junaka koji prolaze kroz razne profesionalne i životne izazove, spremajući se za prijem u Specijalnu brigadu Vojske Srbije.

Glavne uloge u filmu tumače Bojan Perić, Nina Janković, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Miloš Timotijević, Slaven Došlo, Andrea Ržaničanin, Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Vučić Perović, Viktor Savić, Đorđe Stojković, Miodrag Dragičević, Jovan Jovanović, Davor Golubović, Ivan Mihailović i Dragana Dabović. U ovom nastavku ekipi su se priključili Tanasije Uzunović, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Miodrag Miki Krstović, Gordana Paunović, Tatjana Venčelovski i Darko Tomović.



Ministarstvo odbrane je i u snimanju petog nastavka, kao i kod prvih kadrova popularnog serijala, pružilo veliku podršku, a film je snimljen u produkciji kuće Nira Pro. Režiju potpisuje Dejan Zečević, scenaristi su Željko Hubač i Zorica Cvijetić, kostimograf je Lana Pavlović, scenograf Aleksandar Cvijanović, a montažer Aleksandar Popović.

Posle beogradske, slede premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu i film stiže u bioskope širom zemlje i regiona, a serija će kao i do sada biti prikazana na RTS-u.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
02.10.2019
mp4 (187,46 MB)
Premijera
02.10.2019
mp4 (104,55 MB)
Izjava reditelja Dejana Zečevića
02.10.2019
mp4 (48,05 MB)
Izjave glumice Dragane Dabović
02.10.2019
mp4 (18,18 MB)
Izjava glumca Slavena Došla