Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.09.2019.

Lica u Bristolu odbila zdravstvenu podršku medicinskog tima Ministartsva odbrane




Dežurni medicinski tim Ministarstva odbrane, brinući o zdravlju lica u „Bristolu“ koja su stupila u štrajk i koji ih je redovno dva puta dnevno obilazio, naišao je sinoć na zaključana vrata Bristola.
 
Tim lekara je i danas, u nameri da pruži medicinsku pomoć, došao do Bristola gde su ponovo naišli na zaključana ulazna vrata, a lica iz hotela poručala su da ne žele zdravstvenu podršku i nisu ih pustili da uđu.
 
Ministarstvo odbrane ne može prihvatiti odgovornost za zdravstveno stanje lica u Bristolu koja odbijaju podršku medicinskog tima Ministarstva odbrane.
 
Podsećamo da je od početka štrajka glađu 5. septembra do danas medicinski tim Ministarstva odbrane izvršio 10 obilazaka i pregledao 11 lica, konstatujući da je zdravstveno stanje lica stabilno.
 
Štrajk nije rešenje problema, niti je rešenje problema da sledeći politikantske predloge neodgovornih pojedinaca za protivzakonito rešenje, lica koja su ostala u hotelu „Bristol” apsolutno neosnovano optužuju Ministarstvo odbrane za ugrožavanje zdravlja, a ne dozvoljavaju medicinskom timu da im pruži zdravstvenu podršku.
 
Upravo brinući o zdravlju lica koja i dalje borave u „Bristolu”, Ministarstvo odbrane je nudilo i dalje nudi jedino moguće zakonsko rešenje a to je da se odmah usele u stanove koje su već obišli u bloku A, Vračaru i Zvezdari u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju.
 
Stanove koje Ministarstvo odbrane nudi, a koje lica u „Bristolu“ odbijaju, možete videti na sledećem linku. >>>