Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.09.2019.

Ministarstvo odbrane za razgovor i zakonito rešenje problema u „Bristolu“




Neodgovornim ponašanjem i zloupotrebom položaja lica koja su ostala u „Bristolu” u dnevno političke svrhe, Balša Božović nastavlja da predlaže nezakonito rešenje problema. To nije način da se problem reši, kao ni nastavljanje štrajka stanara i uključivanje njihove dece u čitavu situaciju.
 
Ministarstvo odbrane od početka nastoji da reši problem lica u „Bristolu” neprekidno im nudeći da se usele u stanove koje su već obišli u bloku A, Vračaru i Zvezdari  u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju.
 
Ni pozivi na razgovor i zajedničko nalaženje izlaza iz sadašnje situacije koje je Ministarstvo odbrane ponovo uputilo svim licima u “Bristolu” do sada nisu donela rezultat. Oni ostaju pri svom zahtevu da im se dodeli trajni stambeni smeštaj na koji po zakonu nemaju pravo. Za te zahteve imaju podršku neodgovornih političara, čime se situacija samo pogoršava.
 
I ovoga puta Ministarstvo odbrane poziva lica da prihvate korektnu i zakonitu ponudu da se usele u stanove koji im se nude, jer će na taj način biti ispoštovana procedura za dodelu stanova sa jedinstvene rang-liste stambenih interesenata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kojoj je 18.000 lica i koja u tom slučaju neće biti diskrimisana u ostvarivanju podjednakih prava u rešavanju stambenih pitanja za sve aktivne i penzionisane pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Neodgovorne političare pozivamo da ne zloupotrebljavaju sudbinu i zdravlje lica koja su ostala u „Bristolu“, jer im time nanose štetu, obmanjuju i javnost stvarajući iskrivljenu sliku o suštini problema, za koji oni nude samo nezakonita rešenja, za razliku od Ministarstva odbrane koje ovaj problem hoće da reši zakonito i ni na čiju štetu.
 
Stanove koje Ministarstvo odbrane nudi, a koje lica u „Bristolu“ odbijaju, možete videti na sledećem linku:
http://www.mod.gov.rs/cir/14300/stanovi-koje-odbijaju-stanari-bristola-14300