Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.09.2019.

Počela izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti u Sremskoj Mitrovici




Potpredsednici Vlade Republike Srbije ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Vladimirom Sanaderom danas su u sremskomitrovačkom naselju Kamenjar položili kamen temeljac za izgradnju 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Svečanosti je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Jocić.
 
Polaganjem kamena temeljca počela je izgradnja oko 15.000 kvadrata stambenog prostora koji će biti na raspolaganju bezbednosnim strukturama, ali i građanima koji su učestvovali u ratnim dešavanjima u prošlosti. Grad je dao lokaciju, a izgradiće i neophodnu infrastrukturu, pristupne saobraćajnice i urediti javnu površinu.

Sremska Mitrovica je šesti grad u kojem se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti, posle Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva i Vranja. Ukupna vrednost izgradnje planiraniranih 8.000 stanova iznosi oko 300 miliona evra. Uskoro se očekuje početak gradnje stanova u Beogradu, a zatim u Somboru, Zrenjaninu, Zaječaru i Kruševcu.
 
- Današnji dan za pripadnike sremskomitrovačkog garnizona Vojske Srbije znači mnogo. Dosta nas ima nerešeno stambeno pitanje, pa izgradnja ovih stanova predstavlja sigurnost za naše porodice, kako bi mi mogli da se punim kapacitetom usredsredimo na ispunjavanje svojih profesionalnih zadataka - kaže zadovoljno major Branislav Bojanić, komandant diviziona samohodnih višecevnih lansera raketa u sremskomitrovačkoj kasarni.
 
U naselju Kamenjar predviđena je izgradnja tri zgrade, odnosno lamele, sa 190  jednosobnih, jednoiposobnih, dvosobnih, dvoiposobnih, trosobnih i troiposobnih stanova. Prema planu, u narednih godinu ipo dana, radovi na izgradnji stanova biće završeni i prvi stanari moći će da se usele.
photoFOTOGALERIJA