Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.09.2019.

Otvoreno drugo Međunarodno takmičenje vojnih vozača




U kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ danas je održana ceremonija svečanog otvaranja drugog Međunarodnog takmičenja vojnih vozača, kojoj su prisustvovali načelnik Odeljenja za saobraćaj i transport Uprave za logistiku Generalštaba pukovnik Željko Ranković, zamenik komandanta Centra za obuku logistike potpukovnik Milan Terzić, rukovodstvo takmičenja, sudijski aparat, takmičari i gosti.
 
Ove godine učestvuje devet ekipa i osamnaest takmičara iz Srbije, Ruske Federacije, Italije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Pukovnik Željko Ranković pozdravio je prisutne takmičare u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.
 
- Čast nam je da ukažemo gostoprimstvo ekipama vojnih vozača iz Italije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Rusije. Tokom trodnevnog takmičenja vozači će moći da pokažu znanje i veštine koje su potrebne za ovu odgovornu i značajnu dužnost u svakoj vojsci. Bez vojnih vozača nema ni pokreta ni izvršenja bilo kog zadatka. Neka se na ovom takmičenju vidi ko je veštiji i bolji vozač, a neka pobedi prijateljstvo i saradnja među našim armijama – rekao je pukovnik Ranković.
 
U naredna tri dana vozači će se boriti za što bolji plasman u rešavanju testa iz poznavanja propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima, upravljanju motornim vozilom na poligonu sa preprekama i terenskoj stazi sa preprekama.

Cilj organizacije drugog po redu međunarodnog takmičenja je unapređenje saradnje naše vojske sa oružanim snagama stranih zemalja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, odnosno vojnog transporta kao i u razmeni iskustva u obuci i predstavljanje kapaciteta Vojske Srbije za obuku vozača neborbenih vozila.
 
Organizatori ovogodišnjeg takmičenja su Uprava za logistiku Generalštaba Vojske Srbije i Komanda za obuku.
photoFOTOGALERIJA