Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.08.2019.

Pomoćnik ministra odbrane u poseti Grčkoj




Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković boravi u službenoj poseti Republici Grčkoj, gde se u Atini sastao sa zamenikom ministra nacionalne odbrane Alkiviadisom Stefanisom.

Tokom susreta, razgovarano je o mogućnostima za dodatno unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke i saradnje u oblasti vojnog obrazovanja. U ime ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina, pomoćnik ministra Ranković je uputio poziv ministru nacionalne odbrane Grčke Nikosu Panagiotopoulosu za zvaničnu posetu Srbiji do kraja godine.

Na sastanku sa šefom Diplomatske kancelarije Ministarstva nacionalne odbrane Grčke ambasadorom Elefteriosom Angelopulosom, pomoćnik ministra Ranković potvrdio je opredeljenje Ministarstva odbrane Republike Srbije za unapređenje saradnje u okviru regionalnih inicijativa na prostoru jugoistočne Evrope u oblasti odbrane i bezbednosti. Naglasio je, takođe, da je za vreme grčkog predsedavanja Procesom saradnje ministara odbrane jugoistočne Evrope - SEDM (2017-2019) ostvaren napredak u promovisanju mira i stabilnosti u regionu, kao i da su srpska i grčka strana blisko sarađivale u organizaciji ministarskog sastanka SEDM u Beogradu u oktobru 2018. godine.

Tokom posete Grčkoj, pomoćnik ministra Ranković je u Larisi prisustvovao i ceremoniji primopredaje dužnosti predsedavanja Procesom SEDM između Grčke i Albanije.
photoFOTOGALERIJA