Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.06.2019.

Vulin i Dodik u Banjaluci sa borcima sa Košara




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastali su se u Banjaluci sa borcima sa Košara, sa našim junacima koji su branili Srbiju a koji u Banjaluci borave povodom premijere filma "Ratne priče sa Košara".

"Kad branite Srbiju branite i Republiku Srpsku. Kad napadnete jedan deo srpskog naroda napali ste sve Srbe bez obzira na to gde oni žive. Bitka na Košarama je bila i odbrana Republike Srpske baš kao što je i Koridor bio odbrana Republike Srbije", rekao je ministar Vulin.

Na sastanku ministra Vulina i Milorada Dodika dogovoreno je da Ministarstvo odbrane i Vlada Srpske zajedno snime dokumentarno-igrani film o bici na Koridoru.

"Snimaćemo film o tom herojskom poduhvatu, o tom velikom proboju koji je sačuvao Republiku Srpsku i Srbe u njoj. Predsednik Vučić je dao jasan nalog da vodimo računa o tome da se zajednička prošlost nikad ne zaboravi i da ona zla koja su činjena srpskom narodu ne smeju biti ponovljena i zaboravljena kao ni herojstvo srpskog naroda", rekao je ministar Vulin.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.06.2019
mp4 (82,24 MB)
Izjava ministra Vulina
12.06.2019
mp4 (103,55 MB)
Sastanak sa borcima sa Košara