Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2019.

Ministar Vulin: Samo stabilna i sigurna Srbija može da vodi računa o pripadnicima službi bezbednosti



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, ključeve od 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Vulin je, nakon uručenja ključeva, istakao da Vojska Srbije brine o svojim pripadnicima.
 
- Svi koji su svoju sudbinu vezali za sistem bezbednosti i Vojsku Srbije mogu da budu sigurni da će se o njima voditi računa i kada su aktivna vojna lica, ali i kada odu u penziju. Vojska brine o svojima, od dana kada uđete u vojsku, dokle god postojite, Vojska će nalaziti načina da brine o vama – naglasio je ministar odbrane.
 
Prema njegovim rečima, da bi Vojska mogla da brine o svojima, potrebna je jaka, stabilna, sigurna Srbija.
 
- Samo politički stabilna, mirna i sigurna Srbija može da vodi računa o svim pripadnicima službi bezbednosti, može da vodi računa o svojoj Vojsci, može da se oprema, naoružava, može da poboljšava kvalitet života svih pripadnika Vojske Srbije i na taj način čuva naš mir, način života i našu slobodu. Politička stabilnost je preduslov svakog drugog uspeha – poručio je ministar Vulin.

Stambeno pitanje danas je rešio i pukovnik Miroslav Terzić, zaposlen na Univerzitetu odbrane, a njegova nova adresa od sada će biti u novobeogradskoj ulici Jurija Gagarina.
 
- Zadovoljan sam stanom, uređen je solidno, a na stan sam čekao 22 godine. U stanu ću živeti sa suprugom i sinom – kaže pukovnik Terzić dodajući da je  veoma zadovoljan i što je stan na dobroj lokaciji.
 
Ključeve od stana danas je dobila i vojni službenik Gordana Bajić, zaposlena u Regionalnom centru Ministarstva odbrane Beograd, koja je na stan čekala više od tri decenije.
 
- Dobila sam garsonjeru u ulici Cara Dušana u Zemunu i zadovoljna sam, a tu ću živeti sa kćerkom – kaže Gordana Bajić.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.05.2019
mp4 (68,53 MB)
Izjava ministra Vulina
04.05.2019
mp4 (161,22 MB)
Uručivanje ključeva
04.05.2019
mp4 (49,57 MB)
Izjava pukovnika Terzića
04.05.2019
mp4 (64,56 MB)
Izjava Gordane Bajić