Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.04.2019

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojske Srbije
Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

U očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, 23. april je od izuzetnog značaja kako za Republiku Srbiju, tako i za Vojsku. Proslavlja se kao najviši vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak.

Profesionalnim izvršavanjem zadataka, Vojska Srbije je u protekloj godini postigla zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, stručnoj obuci i osposobljavanju svojih jedinica i s uspehom održala zahtevani nivo operativnih  sposobnosti.

Najveća vrednost pripadnika Vojske Srbije je u njihovom znanju, visokom nivou osposobljenosti i uvežbanosti za rad, dostojanstvenom držanju u vojničkom pozivu, zavidnom borbenom iskustvu i nepokolebljivoj odlučnosti da se po svaku cenu brani i odbrani naša otadžbina i zaštite njeni građani. Uspešnim angažovanjem  vaših resursa, doprinoseći afirmaciji i jačanju ugleda Vojske Srbije, pokazali ste da vam ovih kvaliteta ne manjka.

Predstojeće obaveze pred pripadnike Vojske postavljaju nove i složene zahteve. Siguran sam da ćete u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke i podići na još viši nivo osposobljenost vaših sastava. Uz želju da u tome uspete, čestitam vam praznik.