Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.01.2019.

Sastanak ministra Vulina sa generalom Bruksom



 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa generalnim direktorom Međunarodnog vojnog štaba NATO-a general-potpukovnikom Janom Bruksom. Tokom sastanka razmatrana je aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je istakao dobru dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO, pod okriljem Programa „Partnerstvo za mir“.
 
Kako je naglasio ministar odbrane, promena namene i zadataka „Kosovskih snaga bezbednosti“ u „vojsku Kosova“ za Republiku Srbiju apsolutno je neprihvatljiva i predstavlja grubo kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Vojnotehničkog sporazuma.
 
Za Srbiju KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, istakao je ministar Vulin i dodao da srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti. Takođe, ministar Vulin zatražio je da KFOR na terenu ostane u svom punom kapacitetu i da ne smanjuje svoje brojno stanje.
 
Ministar odbrane je poručio  da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti i da zahvaljujući tome ostvaruje saradnju sa partnerima i na zapadu i istoku.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.01.2019
mp4 (89,68 MB)
Sastanak