Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.09.2018

Ministar Vulin: Vučić je državnik, sve radi u interesu Srbije i Srba
Govoreći u jutarnjem programu Televizije Pink o tome kako je dijalog u Briselu obesmišljen s prištinske strane, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je „problem u tome što je rešavanje pitanja Kosova i Metohije izbačeno iz Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija gde smo imali prijatelje, kakvi su Rusija i Kina, i doveli nas na nivo Evropske unije, gde je većina zemalja priznala kosovsku nezavisnost i tako se i ponašaju“.
 
- To su Srbi uradili. To bez Srbije nije moglo da se uradi, nije mogao EULEKS da uđe na prostor Kosova i Metohije bez Srba. Tadašnja vlast je to uradila i mi se sad nosimo s tim posledicama. Pratio sam briselske sporazume od početka, znam kako se klima menjala, koliko je to sad počelo da ide u pravcu interesa Srbije i Srba, a koliko je to bilo napravljeno da bude cementiranje kosovske nezavisnosti. Aleksandar Vučić to radi na izuzetan način. Ne znam ko bi imao tu ličnu i političku hrabrost kao što je on ima, poručio je ministar odbrane i dodao da postoje razlika između državnika i političara.
 
- Vučić je pokazao da je državnik, da ima hrabrosti da izađe pred svoju naciju, da kaže i ono što ne volimo da čujemo i ono što možda bude teško, da strancima kaže i ono što nikada ne vole da čuju. Tome sam bio svedok i slušao sam to nebrojeno puta, kada razgovara sa njima, sa moćnim strancima, na način na koji zaista nije lako pomisliti da bi jedan političar iz Srbije imao hrabrosti uopšte da govori tako i, s druge strane, imate političare kakav je Tači koji radi od danas do sutra i uzda se u podršku velikih zapadnih saveznika i nada da će preživeti još jedan dan bez optužnice za njih, istakao je Vulin  komentarišući izjavu Hašima Tačija da „niko Srbiju ne može da natera da prizna Kosovo“.