Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.08.2018.

Sastanak ministra odbrane sa predstavnicima vojnih penzionera



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima vojnih penzionera, koje je predvodio predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general-potpukovnik u penziji Ljubomir Draganjac.

Ministar Vulin je, tom prilikom istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije kontinuirano ulažu napore da se položaj vojnih penzionera unapredi, dodajući da se intenzivno radi na ponovnom uspostavljanju sistema gde će se o pripadnicima vojske brinuti od početka do kraja vojničke karijere, ali i nakon toga.
Predstavnik Udruženja vojnih penzionera Ljubomir Draganjac izrazio je zadovoljstvo brigom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za status vojnih penzionera. U ime Udruženja, on se pozitivno izrazio i o promenama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije po pitanju poboljšanja materijalnog položaja i o stambenom zbrinjavanju aktivnih i penzionisanih pripadnika vojske, kao i o konkretnim merama na opremanju naše vojske novim sisitemima naoružanja i vojne opreme.

On je, takođe, pohvalio akciju sistematskih pregleda za vojne penzionere, koju su prvi put organizovani ovog meseca, dodajući da raduje najava da će se takve akcije nastaviti i ubuduće.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.08.2018
mp4 (33,2 MB)
Sastanak