Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.01.2018

Ministar odbrane dočekao Novu godinu s pripadnicima 250. raketne brigadeMinistar odbrane Aleksandar Vulin u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića,  državnog sekretara Aleksandra Živkovića i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadnog generala Save Milenkovića, dočekao je novu 2018. godinu sa pripadnicima 3. raketne baterije 1. raketnog diviziona 250. raktne brigade u kasarni „Aerodrom“ u Pančevu.

 Zastupnik komandanta 250. raketne brigade pukovnik Milan Popović referisao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba o stanju u jedinici. Pukovnik Popović podsetio je na bogatu tradiciju 250. raketne brigade koja nosi orden Narodnog heroja zbog podviga u odbrani od NATO agresije 1999. godine,  kao i na nedavne uspehe koje je njegova jedinica postigla na gađanju u Republici Bugarskoj.

Najodgovornijim licima u sistemu odbrane pripadnici 3.raketne baterije 1. raketnog diviziona demonstrirali su prelazak u prvi stepen pripravnosti na raketnom sistemu „Neva“. Reč je o jedinici koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane.

- Svim građanima Srbije, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Srbije želim da čestitam 2018. godinu i da im poželim godinu koja će biti vredna pamćenja i vredna ponavljanja. I pripadnici Ministarstva odbrane i svi pripadnici vojske Srbije daće sve od sebe da godina ispred nas bude mirna, sigurna i stabilna, da Srbija bude zaštićena, čuvana i branjena, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je rekao da će se pripadnici sistema ponašati isto i sledeće godine – da će svaka noć biti mirna, sigurna i branjena poput ove i da će pripadnici Vojske Srbije čuvati mir i sigurnost svih građana.

- Godina pred nama biće godina nastavka obnove vojske Srbije,  poboljšanja materijalnog položaja svih naših pripadnika, ali i godina u kojoj će svi građani Republike Srbije osetiti dobrobiti politike štednje, rada i stabilnosti. Bez snažne i stabilne Vojske, nema snažne i stabilne Srbije. Bez snažne i stabilne Vojske, nema sigurnog regiona. Bez snažne i stabilne Vojske nema ni Srbije kojoj se nadamo, volimo i radujemo. Građanima Srbije želim srećnu i uspešnu Novu Godinu, puno zdravlja, sreće  i da budu mirni i uvereni da je njihova vojska uvek tu za njih,  zaključio je ministar Vulin svoje obraćanje.

General Ljubiša Diković podsetio je da u novogodišnjoj noći za bezbednost građana Republike Srbije brine preko 2.800 pripadnika Vojske Srbije, što u Kopnenoj zoni bezbednosti, što na državnoj granici, što u snagama za zaštitu vazdušnog prostora.

-Skupa sa ministrom odbrane i njegovim saradnicima večeras smo ovde u raketnoj bateriji da propratimo njihovu organizaciju. Svim pripadnicima Vojske, odavde sa vatrenog položaja, želim srećnu 2018. godinu, koja će, siguran sam, biti dosta bolja i koja će pozitivno uticati na sve ono što ćemo raditi na povećanju borbene sposobnosti naših jedinica, što nam je i osnovni zadatak,  rekao je načelnik Generalštaba.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.01.2018
mp4 (145,04 MB)
Izjava i čestitka ministra Vulina
01.01.2018
mp4 (89,9 MB)
Izjava i čestitka generala Dikovića
01.01.2018
mp4 (43,77 MB)
Izjava i čestitka pukovnika Popovića
01.01.2018
mp4 (182,61 MB)
Obilazak