Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.12.2017.

Dedamrazijada na aerodromu „Batajnica“



Na vojnom aerodromu “Batajnica“ danas su Deda Mraz i Dobra Vila podelili novogodišnje paketiće deci iz Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenik“ iz Pančeva, „Dečijeg sela“ iz Obrenovca, kao i deci iz porodica s četvoro i više dece sa teritorije grada Beograda.

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade, zastavnik Goran Krajinović koji je za ovu priliku bio u ulozi Deda Mraza i potporučnik Milica Orović, koja je bila u kostimu Dobre Vile, na aerodrom su stigli avionom An-26 iz sastava 138. transportne avijacijske eskadrile Vojske Srbije, nakon čega su podelili novogodišnje paketiće koje je obezbedila Prva studentska humanitarna organizacija „Osmeh na dar“.

Zamenik komandanta 204. vazduhopovne brigade pukovnik Saša Mijailović, istakao je da je svim pripadnicima veliko zadovoljstvo što imaju priliku da ulepšaju dan najmlađima.

– Piloti naše transportne avijacije su u proteklom periodu stigli na aerodrome u Evropi, Aziji, Afrci, ali danas smo imali jedan specijalan zadatak, odleteli smo do Laponije i dovezli Deda Mraza s Dobrom Vilom, rekao je pukovnik Mijailović, napominjući da su svi zaposleni na batajničkom aerodromu srećni što su imali priliku da podele čarobne praznične trenutke s decom bez roditeljskog staranja. 

Andrija Tašmanović iz studentske organizacije „Osmeh na dar“ podsetio je da je do saradnje s 204. vazduhoplovnom brigadom došlo pre šest godina i da se od tada svake godine uspešno i na obostrano zadovoljstvo organizuje podela novogodišnjih paketića na vojnom aerodromu. On je naglasio da je ove godine oko 40 mališana imalo priliku da se u prazničnoj atmosferi druži s vazduhoplovcima, napominjući da se trude da svake godine dovedu druge mališane.

Reč je o tradicionalnoj manifestaciji koju šesti put za redom na batajničkom aerodromu organizuju pripadnici 204. vazduhoplovne brigade i Fondacija „Osmeh na dar“ pokušavajući da na nesvakidašnji način ulepšaju mališanima predstojeće praznike.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
27.12.2017
mp4 (60,21 MB)
Izjava pukovnika Mijailovića
27.12.2017
mp4 (22,44 MB)
Izjava Andrije Tašmanovića
27.12.2017
mp4 (83,02 MB)
Dodela paketića