Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
15.06.2016.

Most na Lidu predat opštini Zemun na korišćenje




Pripadnici 1. pontonirskog bataljon Rečne flotile predali su danas predstavnicima opštine Zemun pontonski most na popularnoj zemunskoj plaži Lido.

Most dugačak 360 metara ukupne nosivosti 20 tona, sastavljen je od 36 pontoskih elemenata. Bilo je potrebno oko osam časova da odlično uvežbani pontonirci Rečne flotile članke pontonskog mosta remorkerima dovezu iz Šapca i isto toliko vremena da ga postave.

Prema rečima komandanta 1. pontonirskog bataljona potpukovnika Siniše Marinkovića most je spreman za korišćenje, a pripadnici bataljona obezbeđivaće ovaj prelaz 24 časa svakog dana.

— Sve mere bezbednosti su apsolutno zagarantovane i most je potpuno bezbedan za korišćenje. Preko mosta mogu prelaziti pešaci koji će koristiti plažu na Lidu, kao i laka vozila po odobrenju – rekao je potpukovnik Marinković.

Pontonski most koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, na čijem su dopremanju i postavljanju prethodnih dana radili inžinjerci iz sastava Rečne flotile, Beograđani će moći da koriste tokom cele kupališne sezone koja počinje 1. jula i završava se 31. avgusta. U vremenu do početka kupališne sezone most je pre svega namenjen za prelazak lica koja su angažovana na uređenju sportskih terena, plaže i drugih objekata na Lidu.