Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
16.04.2024.

Ministar Vučević i general Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije na VMAMinistar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda prilikom desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

Povređenog starijeg vodnika Vojvodića posetio je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

O zdravstvenom stanju pacijenta ministra odbrane i načelnika Generalštaba upoznao je načelnik Odeljenja za intenzivnu terapiju na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA pukovnik doc. dr Ivo Udovičić.

Stariji vodnik Vojvodić po prijemu na VMA hitno je operisan. Iako postoperativni tok protiče uredno njegovo stanje je i dalje ozbiljno, nalazi se na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju i o njegovom oporavku vodi računa konzilijum lekara specijalista VMA.

Poseti su prisustvovali i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković i zamenik načelnika VMA brigadni general prof. dr Dragan Dinčić.