Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
06.04.2024.

Položeni venci na Spomenik pilotima braniocima BeogradaDržavni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, u ime Vlade Republike Srbije, položio je danas, povodom Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, venac kraj Spomenika pilotima braniocima Beograda na Zemunskom keju. Polaganju venaca prisustvovali su v.d. pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović. 

Tom prilikom, vence su položili i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena komandantom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, predstavnici Grada Beograda i udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije.

Polaganjem venaca kraj Spomenika pilotima braniocima Beograda obeleženo je 83 godine od kako je, bombardovanjem Beograda, počeo napad nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu.