Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
07.02.2024.

Bilateralne konsultacije u oblasti odbrane sa Republikom KiparDelegacija Nacionalne garde Republike Kipar, predvođena načelnikom „D“ Sektora za međunarodnu saradnju i planiranje odbrane pukovnikom Alkiviadesom Alkiviadesom, boravila je u trodnevnoj poseti Beogradu radi bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane.

Kiparsku delegaciju primio je načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane pukovnik Nebojša Svjetlica.

Tom prilikom, razmatrani su modaliteti daljeg unapređenja bilateralne vojne saradnje dveju zemalja. Delegacije obe zemlje saglasile su se da je saradnja u oblasti odbrane razvijena, kao i da postoji obostrani interes za njeno dalje unapređenje.

U okviru posete, potpisan je Plan bilateralne vojne saradnje za 2024. godinu.

Delegacija Nacionalne garde Republike Kipar posetila je Univerzitet odbrane gde su prezentovani kapaciteti ove obrazovne institucije.

Realizacija bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane predstavlja nastavak uspešne saradnje i doprinosi jačanju ukupnih odnosa Republike Srbije i Republike Kipar.