Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
05.02.2024.

Taktička obuka u izviđačkim jedinicama Kopnene vojskeU izviđačkim četama brigada kopnene vojske, koje su u prethodnom periodu opremljene novim naoružanjem i vojnom opremom, realizuje se intenzivna obuka za izvršavanje zadataka na obaveštajnom obezbeđenju snaga u operacijama Vojske Srbije.
Izviđači sada na poligonima i vežbalištima realizuju taktičku obuku za izvođenje dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda, uz upotrebu višenamenskih borbenih i specijalnih vozila visoke prohodnosti.
 
U skladu sa očekivanim zadacima izviđačkih jedinica i zacrtanim ciljevima obuke, osposobljavaju se za širok spektar aktivnosti, od orijentacije i kretanja na nepoznatom terenu, preko izviđanja u dnevnim i noćnim uslovima do izvođenja prepadnih i zasednih dejstava.
 
Uvežbava se i rukovanje novim bespilotnim letelicama i višenamenskim uređajima za osmatranje, čijim su uvođenjem u upotrebu u velikoj meri unapređene sposobnosti za prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka.
Borbene mogućnosti izviđačkih jedinica Kopnene vojske značajno su unapređene u godini za nama. Uz intenzivno obučavanje, nastavlja se i opremanje najboljim naoružanjem i vojnom opremom kako bi ove jedinice na savremenom bojištu mogle uspešno realizovati svoje zadatke i snagama Vojske Srbije obezbediti pouzdane i pravovremene obaveštajne podatke.