Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
25.10.2023.

Sastanak sa ministrom nacionalne odbrane Turske Gulerom



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Turske Jašarom Gulerom.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Vučić ocenio je da je poseta ministra Gulera od izuzetnog značaja, jer će pružiti dodatni doprinos vrlo važnoj ulozi koju Srbija i Turska imaju u pogledu očuvanja mira i stabilnosti na čitavom Balkanu.

“Opredeljeni smo za dalje unapređenje sveukupne bilateralne saradnje i nastavak političkog dijaloga, koji su pokazatelji najvišeg nivoa odnosa dveju zemalja u savremenoj istoriji.  Beograd je u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom, ali sam ukazao na to da je u ovom trenutku prvenstveno potrebno osigurati bezbednost srpskog naroda na KiM i bez daljeg odlaganja sprovesti sve obaveze iz do sada postignutih sporazuma. Radujem se predstojećoj poseti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, jer je to idealna prilika za dalje jačanje međusobnih veza i saradnje” - naveo je predsednik Vučić na Instagram nalogu nakon sastanka.