Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
15.06.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa ambasadorom Islamske Republike Iran



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa ambasadorom Islamske Republike Iran Rašidom Hasanom Purom Baeijem.

Državni sekretar Starović izrazio je očekivanja da će se u budućem periodu konkretizovati predlozi za uspostavljanje i unapređenje vojno-obrazovne i vojno-medicinske saradnje, kao i sveukupne saradnje u oblasti odbrane između dve države.

On je tom prilikom istakao da se Republika Srbija zalaže za dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih država, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

Državni sekretar Starović iskazao je uverenje da će istorijski i prijateljski odnosi biti i dalje razvijani u zajedničkom interesu naših naroda i država.

Ambasador Baei saglasio se da postoji potencijal za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa i da je prvi korak ka tome uspostavljanje vojno-obrazovne i vojno-medicinske saradnje.