Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
20.12.2022.

Sastanak sa komandantom Komande združenih snaga NATO



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić primio je danas komandanta Komande združenih snaga NATO admirala Stjuarta Manča sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o saradnji sa NATO u okviru politike vojne neutralnosti Srbije.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Vučić i admiral Manč su razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i NATO na različitim nivoima i saglasili se da je za jačanje međusobnog poverenja najvažniji redovan dijalog zvaničnika obe strane.

Predsednik Vučić je naveo da pripadnici KFOR imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

„Želimo da vidimo mir i stabilnost više od svega. Molimo vas samo da zaštitite naš narod na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija", istakao je predsednik Vučić.

Admiral Manč je zahvalio na dobroj saradnji Srbije sa KFOR i istakao da NATO ceni Srbiju kao partnera, pritom poštujući njenu vojnu neutralnost.