Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
23.11.2022.

Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorom Kipra



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Republike Kipar Dimetriosom Teofilaktuom.

Tokom današnjeg sastanka, sagovornici su razmenili stavove o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i šire, saradnji dve zemlje, kao i o daljim pravcima saradnje u oblasti odbrane.

Ministar Vučević naglasio je tradiciju dobrih odnosa Srbije i Kipra, zasnovanih na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dva naroda. Ukazujući na važnost međusobne podrške u poštovanju principa međunarodnog prava, ministar Vučević je zahvalio na principijelnom stavu Kipra po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje i istakao da Srbija, takođe, podržava teritorijalni integritet svih članica Ujedinjenih nacija. On je potvrdio opredeljenje za intenziviranje saradnje u oblasti odbrane uvažavajući obostrani interes, posebno kada je reč o vojno-vojnoj i vojnoekonomskoj saradnji.

Ambasador Teofilaktu zahvalio je na podršci Srbije u iznalaženju sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja i naglasio da će podržati sve aktivnosti koje doprinose kvalitativnom unapređenju saradnje u oblasti odbrane.