Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
19.11.2022.

Tijana Bogdanović treća na Prvenstvu sveta za seniore i seniorke u TekvondouPripadnik Sportske jedinice Vojne akademije vojni službenik Tijana Bogdanović osvojila je bronzano odličje u kategoriji do 53 kilograma na Svetskom prvenstvu u Tekvondou za seniore i seniorke, koje se održava u Meksičkom gradu Guadalahara. Trećom pozicijom u jakoj konkurenciji od 43 takmičarke, Tijana je još jednom pokazala da pripada eliti svetskog tekvondoa.

Bogdanovićeva je odličnom borbom u četvrtfinalu savladala protivnicu sa Tajlanda Panapa Harnsujin rezultatom 2:0 i plasirala se u polufinale, gde je u krajnje neizvesnoj borbi izgubila od Makaile Grinvud iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:1. Plasmanom u polufinale Tijana Bogdanović je osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

Posle osvojene bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, Tijani je ovo još jedno zapaženo sportsko ostvarenje na globalnom nivou.

Svetsko prvenstvo u Tekvondou za seniore i seniorke održava se u Meksičkom gradu Guadalahara od 13. do 20. novembra 2022. godine.

Foto: www.worldtaekwondo.org