Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
03.08.2022.

Ministar Stefanović nagradio mlade iz vojnih škola za ostvarene rezultatePotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa kadetom Vojne akademije Stefanom Jančićem i učenicima Srednje stručne vojne škole Lukom Miloševićem i Jovanom Stanković, koji su u prethodne dve nedelje ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima.

„Stefan, Luka i Jovana su najbolji primer da rezultat nikad ne izostane, kada se boriš! Njihovi su u poslednje dve nedelje - prvo mesto na evropskom takmičenju tehničko-tehnoloških nauka „Sloshing Rocket Workshop“ za projekat raketa „Aurora 3“ u Španiji, u konkurenciji 42 tima iz celog sveta, ali i tri medalje i titula ekipnog šampiona na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke malokalibarskim oružjem. Nagradio sam ove sjajne mlade ljude u znak ohrabrenja i podrške“, napisao je ministar Stefanović na svom Instagram profilu (@nebojsastefanovic).

Uz čestitke na postignutim uspesima, ministar je ovom prilikom kadetu i učenicima uručio grb Ministarstva odbrane i nagradio ih boravkom u vojnom objektu za odmor i rekreaciju na Tari.

Troje mladih iz vojnih škola preneli su ministru utiske sa takmičenja na kojima su ostvarili uspehe, a razgovarali su sa njim i rektorom Univerziteta odbrane general-potpukovnikom dr Goranom Radovanovićem o svojim planovima za budućnost i takmičenjima koja ih očekuju. Jančić je, između ostalog, upoznao ministra i sa projektima bespilotnih letelica sa kojima će nastupiti na predstojećim takmičenjima, dok su mu mladi strelci izložili svoje planove u pogledu izbora smerova na Vojnoj akademiji.

Stefan Jančić, kadet četvrte godine Vojne akademije smera vojno inženjerstvo, osvojio je zajedno sa kolegama sa Mašinskog fakulteta prvo mesto za projekat rakete “Aurora 3” na nedavno završenom prestižnom evropskom takmičenju. Luka Milošević, učenik treće godine Srednje stručne vojne škole, osvojio je na nedavno održanom Prvenstvu Srbije čak tri medalje, od čega dve zlatne i jednu srebrnu, i tom prilikom postao i prvi šampion Srbije u disciplini standardni pištolj, koja se prvi put našla u programu takmičenja. Na istom takmičenju, učenica prve godine Srednje stručne vojne škole Jovana Stanković, u disciplini sport pištolj za juniorke na daljini 25 metara, bila je u timu koji je izborio zvanje ekipnog šampiona Srbije.