Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
12.06.2022.

Ministar Stefanović prisustvovao obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u beogradskoj „Štark Areni“.

Na današnjoj svečanosti, 1.516 pripadnika Ministarstva koji su stupili u radni odnos u poslednjih godinu dana svečano su položili zakletvu, a pripadnicima MUP-a uručene su i medalje za zasluge i postignute rezultate u službi.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, tom prilikom, uručio je medalje za hrabrost pripadnicima MUP-a i čestitao položenu zakletvu.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se nizom manifestacija. Uz tradicionalni svečani defile policijskog orkestra, Čete konjanika Policijske brigade, kao i policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasaca Knez Mihailovom ulicom, građani su, povodom praznika, takođe, bili u prilici da prisustvuju taktičko-tehničkom zboru i prikazu obučenosti jedinica na Kalemegdanu.