Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
10.05.2022.

Ministar Stefanović na snimanju „Vojnika na jedan dan“



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas snimanju projekta „Vojnik na jedan dan“ na poligonu „Ravnjak“ u Kruševcu. Ovog puta u ulozi vojnika našao se glumac i koreograf Milan Gromilić, prvak Pozorišta na Terazijama, koji je proveo jedan dan u 246. bataljonu ABHO, gde se upoznao sa zadacima i obukom u okviru te jedinice.  
- Iako je Milan sa nama bio samo jedan dan, uvek je dobrodošao. Bilo bi bolje da je vojnik bez brade, ali smo mu progledali kroz prste. Hvala što si danas bio deo našeg stroja - napisao je ministar Stefanović (@nebojsastefanovic) na svom Instagram nalogu. 
Cilj projekta „Vojnik na jedan dan“, u kom javne ličnosti provode jedan dan kao vojnici u nekoj od jedinica Vojske Srbije, je popularizacija vojnog poziva, a do sada je realizovano snimanje epizoda u kojima su učestvovali pevačica Milica Todorović u Rečnoj flotili, grupa „Hurricane“ u Gardi, vaterpolista Filip Filipović u Drugom centru za obuku u Valjevu i violinista Stefan Milenković u 63. padobranskoj brigadi.
Današnjem snimanju su prisustvovali i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i komandant 246. bataljona ABHO potpukovnik Vladimir Filipović.