Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
01.04.2020.

Stigao avion sa novom pomoći iz Narodne Republike Kine



Ministar odbrane Aleksandar Vulin dočekao je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim je večeras stigla još jedna isporuka medicinske pomoći iz Narodne Republike Kine, u kojoj su i medicinska sredstva namenjena Ministarstvu odbrane.
 
Ministar Vulin je istakao da je stigla dragocena medicinska pomoć iz Kine, a reč je o donaciji koja će nam pomoći da se nosimo sa Kovid virusom.
 
On je posebno zahvalio Državnoj agenciji za odbrambene tehnologije i industriju SASTIND i firmama ALIT i CPMIEC koje sarađuju sa Ministarstvom odbrane i sa našom odbrambenom industrijom, ali i drugim donatorima iz Kine, koji su u ovim teškim vremenima našli načina i sredstava da nam pomognu kroz ovu donaciju. 
 
Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping sklopili su prijateljstvo koje je prijateljstvo i naša dva naroda, naglasio je ministar Vulin.
 
-  Velika je stvar što je stigao i ovaj avion i velika je stvar što se pomoć nastavlja, i velika je stvar što možemo da se oslonimo na prijateljski kineski narod i velika je stvar što pomoć dobijamo u pravo vreme i baš ono što je potrebno – istakao je ministar Vulin.
 
Ministar odbrane je rekao da donacija sadrži različite medicinske aparate i medicinska sredstva, dodajući da deo ide Minstarstvu odbrane, ali da sve ide građanima Srbije.
 
Za Ministarstvo odbane avionom je dopremljeno 1.280 zaštitnih odela, 98.000 zaštitnih maski i 245 beskontaktnih toplomera.