Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
25.04.2019.

Načelnik Generalštaba u poseti Kraljevini Španiji



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Kraljevini Španiji, gde je danas razgovarao sa načelnikom Generalštaba odbrane Španije generalom Fernandom Alehandreom Martinesom.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje i konkretizaciji budućih zajedničkih aktivnosti, uz sumiranje rezultata dosadašnjeg zajedničkog angažovanja u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu. Potvrđeni su zajednički interes i opredeljenost za nastavak svestrane vojno-vojne saradnje.
 
Osim zajedničkog angažovanja u misiji u Libanu, gde je sada u okviru španskog kontingenta angažovano 140 pripadnika Vojske Srbije, veoma je značajna saradnja u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane i zajedničkoj obuci specijalnih jedinica. Postoji i zainteresovanost za podizanje nivoa saradnje u oblasti vojnog obrazovanja.
 
General Mojsilović je tokom posete Španiji obišao i Združenu operativnu komandu i Združenu komandu za sajber odbranu.
 
Ovo je prva bilateralna poseta generala Mojsilovića inostranstvu od njegovog stupanja na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije u septembru 2018. godine.