Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
03.12.2018.

Ministar Vulin: „Vek pobednika“ je promenio način gledanja na Vojsku Srbije




- Vežba “Vek pobednika” značajno promenila način gledanja na našu vojsku, ne samo u našoj zemlji, već i u inostranstvu. Prikaz naših sposobnosti na “Veku pobednika”, način na koji je prezentovana jedna vojska koja je u stanju da se nosi sa svim izazovima je značajno promenila i pogled na nju – od promene konkretnih planova, pa do poštovanja koje naša vojska zaslužuje kada smo pokazali kakva je to vojska – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića danas obišao Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu gde je prisustvovao izvođenju obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2018".

Ministar odbrane je ocenio i da je malo armija u okruženju koje bi bile u stanju da izvedu takvu vežbu kao što je “Vek pobednika”.

- Svi oni koji se bave vojskom, svi oni koji prate razvoj Vojske Srbije znaju šta smo uradili i znaju kakva se vojska pokazala i u zemlji i pred okruženjem. Hoću da zahvalim svim pripadnicima Vojske Srbije na entuzijazmu i na iskrenoj požrtvovanosti, na posvećenosti koju su pokazali u “Veku pobednika”, jer bez njih, bez njihove ljubavi prema svom pozivu, bez njihove ljubavi prema otadžbini, nijedna obuka i nijedna oprema nije dovoljna – poručio je ministar odbrane.