Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
12.09.2017.

Potpisan Ugovor o saradnji VFC „Zastava film“ i Televizije Hram




U konferencijskoj sali Doma Vojske Srbije potpisan je Ugovor o saradnji između VFC „Zastava film“ i Televizije Hram kojim se regulišu obaveze u pripremi i realizaciji emisije „Za Hristoljubivu vojsku“ na toj novoj, a već veoma zapaženoj televiziji. Ugovor su potpisali glavni i odgovorni urednik Televizije Hram protojerej stavrofor Stojadin Pavlović i direktor Vojnofilmskog centra „Zastava film“ potpukovnik Goran Ikonić.

Svečanom potpisivanju su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, načelnik Uprave za odnose s javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković i načelnik Odeljenja za versku službu Uprave za ljudske resurse GŠ VS pukovnik Saša Milutinović.

Kako smo saznali od urednika emisije „Za Hristoljubivu vojsku“ Slavoljuba Markovića, potpukovnika u penziji, prevashodni cilj emisije je informisanje šire javnosti, a posebno pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, o verskoj službi i životu u vojsci, te negovanje duhovnih i moralnih vrednosti i tradicija srpske vojske.

- Kroz različite sadržaje u tri informativne rubrike, emisija će kontinuirano da doprinosi najvažnijem cilju a to je razvoj operativnih sposobnosti Vojske Srbije, pre svega kroz negovanje moralnih i duhovnih vrednosti i poštovanje verskih prava svih njenih pripadnika. Slavna tradicija srpske vojske je neiscrpan izvor materijala za emisiju i dragoceno nadahnuće današnjih i budućih branilaca otadžbine, rekao je urednik Slavoljub Marković.