Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
28.06.2017.

Obeležavanje Vidovdana u Kruševcu




Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, položio je danas venac kod Spomenika kosovskim junacima u centru Kruševca, povodom obeležavanja 628 godina od Kosovske bitke.
 
Ceremoniji polaganja venaca i odavanja državnih i vojnih počasti prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici grada Kruševca i brojni građani.
 
Vučić je poručio da „dve najveće vrednosti, nezavisnost i slobodu Srbije i njenih građana, moramo da branimo i čuvamo, jer smo mi svoju slobodu osvojili, a ne dobili od velikih sila“.
 
- Nikada više ne smemo da se delimo, jednu Srbiju imamo i moramo da je čuvamo celu i celovitu, da budemo zajedno, složni i jedinstveni u tome, naglasio je predsednik Srbije.
 
Prema njegovim rečima, Vidovdan je „dan slave, časti i pobede, dan kada smo pokazali spremnost hrabrost i vojnu sposobnost“.
 
- I to treba da slavimo. Treba da se sećamo, da posvetimo pažnju i o tome treba da učimo, poručio je predsednik Srbije i dodao da istorija ne sme nikada da nam bude izgovor.
 
- Ovakva, vidovdanska, veličanstvena istorija pogotovo. Ona mora da bude podstrek, iz nje mora da nam dolazi snaga, u njoj moramo da pronađemo volju i posvećenost velikom cilju i hrabrost za velika dela. Zato što to odakle smo određuje i to ko smo i gde idemo, istakao je Vučić.   
 
Organizator komemorativne svečanosti je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade Srbije, u saradnji sa gradom Kruševcom.
 
Pripadnici Vojske Srbije učestvovali su i na manifestacijama povodm obeležavanja Vidovdana u gradovima širom Srbije.