Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
05.01.2017.

Ministar odbrane primio penzionisane i novopostavljene oficire



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je danas nedavno penzionisane generale koji su ceo svoj radni vek proveli u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i njihove naslednike koji su, ukazom predsednika Republike Tomislava Nikolića, postavljeni na nove visoke dužnosti.

Ministar odbrane primio penzionisane i novopostavljene oficire 
– Ljudi koje danas ispraćamo ostavili su neizbrisiv trag u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević i dodao da oni najbolje znaju kakve sve obaveze očekuju njihove naslednike, buduće generale, koji su ukazom predsednika Republike postavljeni na nove rukovodeće dužnosti.
 
- Svi zadaci i obaveze, koje smo zacrtali u nekim prethodnim godinama, sada su pred nama i treba ih ispuniti. Oni koji sada idu u zasluženu penziju dali su veliki doprinos razvoju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i podigli lestvicu obaveza svojim naslednicima na viši nivo. Za njih je Vojska i dalje otvorena, pošto svojim dragocenim iskustvom i velikim znanjem nesumnjivo mogu da pomognu daljem razvoju sistema odbrane i podizanju nivoa bezbednosti naše zemlje na još viši nivo, rekao je Đorđević.

Ministar odbrane primio penzionisane i novopostavljene oficire 
Od visokih oficira, perspektivnih komandanata koji su se dokazali u dosadašnjem radu, ministar očekuje da na novim dužnostima i zadacima, predanim radom, visokom koncentracijom i odgovornošću nastave tamo gde su stali njihovi prethodnici.
 
- Budućnost rukovođenja Vojskom je na njima. Očekujem da unaprede sistem odbrane u svim segmentima za koje su odgovorni, uz neprekidnu brigu o ljudima kojima komanduju ili rukovode, rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević.  
 
Sastanku su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i članovi Kolegijuma ministra odbrane.