Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
15.11.2016.

Obeležena desetogodišnjica Centralne logističke baze



Obeležena desetodišnjica Centralne logističke bazeU kasarni „General Živko Pavlović“ u Smederevskoj Palanci danas je obeležen Dan Centralne logističke baze i deset godina postojanja te najveće logističke jedinice Vojske Srbije. Svečanom skupu su prisustvovali izaslanik predsednika Republike Srbije Milorad Simić, ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima proširenog Kolegijuma, vladika Šumadijski Jovan, prethodni komandanti jedinice i komandanti brigada, predstavnici lokalne samouprave, preduzeća, organizacija i udruženja sa kojima Baza sarađuje.
 
Izaslanik predsednika Republike Srbije Milorad Simić uručio je komandantu Baze brigadnom generalu Petru Latkoviću Orden zasluga za odbranu i bezbednost 3. stepena kojim je tu jedinicu odlikovao predsednik Republike.
 
Obeležena desetodišnjica Centralne logističke bazeMilorad Simić je tom prilikom naglasio da Centralna logistička baza predstavlja osnovicu logističke podrške i oslonac svim jedinicama u izvršavanju njihovih zadataka.
 
- Poštovani pripadnici Centralne logističke baze od vas se očekuje da nastavite sa uspešnom realizacijom poverenih vam zadataka. Uveren sam da će ovo odlikovanje predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije za sve vas predstavljati podstrek za dalji rad – zaključio je Simić.
 
Na značajne događaje i rezultate rada jedinice podsetio je brigadni general Petar Latković. On je istakao specifičnosti te jedinice -  veliki broj objekata i skladišta na raznim mestima u Srbiji i dodao da je ovo prvi put da su pripadnici Baze postrojeni na jednom mestu zajedno.
 
Obeležena desetodišnjica Centralne logističke baze- Ovoj jedinici su poverene rezerve i zalihe koje su od neprocenjivog značaja za Vojsku i Republiku Srbiju. Čuvanje poverene nam imovine i borba za propisan kvalitet artikala koji ulazi u naša skladišta naš je svakodnevni zadatak. Uveravam vas da će pripadnici Centralne logističke baze i u narednom periodu biti pouzdan oslonac svim jedinicama Vojske Srbije i ustanovama Ministarstva odbrane – poručio je komandant Baze.
 
Povodom Dana jedince nagrađeni su i pohvaljeni najbolji pojedinci Centralne logističke baze, nakon čega je usledio defile jedinica i vozila kojima Baza raspolaže.