Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
15.11.2016.

Koncert povodom 40 godina umetničkog rada dirigenta Pavla Medakovića



Povodom 40 godina umetničkog rada dirigenta Pavla Medakovića, sinoć je u Kolarčevoj zadužbini priređen koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, čiji je maestro član već gotovo tri decenije.
 
Renomirani vojni orkestar, pod dirigentskom palicom Medakovića, izveo je dela Mocarta, Vagnera, Lista i Vebera. Solista je bio istaknuti pijanista Dejan Sinadinović. Koncertu su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, državni sekretar Nenad Nerić, pripadnici Minstarstva odbrane i Vojske Srbije i građani.
 
Publika, koja je je posebno burno pozdravila maestralno izvođenje omiljenog Mocartovog „Koncerta za klavir KV 491 u ce - molu“, nije štedela dlanove da oda priznanje slavljeniku za četvorodecenijski umetnički rad, tokom koga je ostvario  brojne nastupe sa vodećim orkestrima i umetnicima u zemlji i inostranstvu.

Pavle Medaković je već 28 godina šef dirigent ansambla „Stanislav Binički“, a njegovu bogatu umetničku karijeru krasi raznovrsnost repertoara horske, simfonijske, operske i oratorijumske muzike i brojna priznanja u zemlji i inostranstvu.  

Započeo je kao dirigent hora AKUD „Branko Krsmanović, a, osim drugih značajnih angažmana, tokom  2000. i 2001. godine obavljao je i funkciju direktora Beogradske filharmonije.