Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
24.10.2016.

Potvrda dobre saradnje u oblasti odbrane Srbije i Slovenije



U okviru zajedničke sednice vlada Republike Srbije i Republike Slovenije, koja se održava danas u Beogradu, ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa ministarkom odbrane Republike Slovenije Andrejom Katič.
 
Ministar Đorđević izrazio je zadovoljstvo redovnim susretima sa ministarkom Katič, koji, kao i održavanje zajedničkih sednica vlada, predstavljaju jedan od načina za prevazilaženje aktuelnih problema u uslovima kompleksne bezbednosne situacije.
 
Ministri su ocenili da je saradnja u oblasti odbrane razvijena i sadržajna, u skladu sa sveukupnim političkim odnosima i bilateralnom saradnjom dve zemlje.
 
Đorđević i Katič istakli su značaj daljeg razvoja vojnoekonomske saradnje. Potvrda toga je i današnji sastanak predstavnika ministarstava odbrane, kao i Odbrambene industrije Srbije i  privrednih društava iz Slovenije koja se bave proizvodnjom i prometom naoružanja i vojne opreme.
 
Ministarka Katič istakla je neophodnost intenzivnije saradnje u domenu civilne zaštite i posebno naglasila značaj formiranja Balkanskih vojno-medicinskih snaga, koje treba da postanu prepoznatljiva i respektivna snaga regiona.