Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.09.2016.

Ministar odbrane primio srpske paraolimpijce



Ministar odbrane primio srpske paraolimpijceMinistar odbrane Zoran Đorđević ugostio je danas članove srpskog paraolimpijskog tima sa porodicama povodom velikog uspeha koji su ostvarili na nedavno održanim Paraolimpijskim igrama u brazilskoj prestonici.

O utiscima sa tog najvećeg svetskog takmičenja, sa koga se reprezentacija naše zemlje vratila sa devet osvojenih medalja, sa ministrom Đorđevićem razgovarali su Nemanja Dimitrijević koji je osvojio bronzanu medalju u disciplini bacanja koplja, a čiji je otac pukovnik Nenad Dimitrijević, profesor na Vojnoj akademiji, kao i penzionisani pripadnici Vojske Srbije stonoteniser Mitar Palikuća, koji se, takođe, izborio za bronzano odličje i selektor streljačke reprezentacije Nenad Pajić.

Čestitajući na uspehu, ministar Đorđević je ukazao i na borbenost i sportski duh koji su tom prilikom pokazali. Tokom razgovora bilo je reči i o putu do Rio de Žaneira, uslovima smeštaja našeg paraolimpijskog tima, kao i o utiscima sa samog takmičenja, a naši paraolimpijci su složno istakli „kada se osvoje medalje, sve je dobro“.

Ministar odbrane primio srpske paraolimpijceTokom današnjeg susreta, bilo je reči i o zahtevnom režimu treninga kojeg svaki vrhunski sportista na putu do olimpijskih medalja mora da se pridražava, a koji često podrazumeva i više meseci razdvojenosti od porodice, kao i o izazovima i preprekama sa kojima se članovi našeg paraolimpijskog tima susreću tokom svakodnevnog života i priprema za takmičenja.

Naši paraolimpijci, kao uspomenu na današnji susret, poklonili su ministru Đorđeviću dres u bojama nedavno završenih Olimpijskih igara, a opraštajući se od naših sportista, ministar odbrane im je poželeo još mnogo uspeha na sportskim takmičenjima, dobro zdravlje bez povreda, ali i mnogo sportske sreće.

Nakon zasluženog odmora, članove srpskog paraolimpijskog tima očekuju pripreme za svetsko prvenstvo koje će se u julu naredne godine održati u Londonu, kao i brojna takmičenja u zemlji i inostranstvu.