Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.08.2016.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana kadrovske službe



Svim pripadnicima kadrovske službe čestitam 1. septembar – Dan službe.

Tog dana, na osnovu dosadašnjeg dugogodišnjeg iskustva u radu personalnih organa – kadrovske službe u Vojsci i iskustva stranih oružanih snaga počinje takozvana „personalna godina“. Uspostavljen je sistem u kome se najvažnije aktivnosti i najveći broj rezultata u kadrovskoj oblasti, na svim nivoima sprovode i sumiraju do ovog datuma.

Kadrovska služba ima tradiciju dužu od jednog i po veka. U našoj nacionalnoj istoriji poklanja joj se izuzetna pažnja, jer se smatrala i smatra važnom za izgradnju Vojske.

U protekloj godini potvrdili ste da ste važan činilac sposobnosti sistema odbrane u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Zahvaljujući visoko obrazovanom i profesionalnom kadru, dobrom ljudskom potencijalu, efikasnim i profesionalnim radom, školovanjem i usavršavanjem kadrova dali ste pun doprinos očuvanju ljudskih resursa u sistemu odbrane.

Siguran sam da ćete profesionalno izvršavati postavljene zadatke i unaprediti rad u svojoj službi. Uz želju da postižete uspešne rezultate, koji će doprineti izgradnji Vojske Srbije i sistemu odbrane u celini, čestitam vam praznik.